12 Ocak 2011 Çarşamba

Sitenizdeki yazıları otomatik olarak Facebook sayfanıza ekleme

İnternette gezerken güzel bir Facebook uygulaması gördüm. Facebook'ta RSS Graffiti diye bir uygulama var. Sitenize yazı yazınca otomatik olarak Facebook sayfanızada aynı yazı ekleniyor. Böylece web sitesindeki yazıları sayfasında paylaşanlar artık zaman kaybı ile uğraşmıyacak. Tabi bu uygulama için sitenizde RSS olmalı.

Uygulamanın Sayfası: http://www.facebook.com/RSS.Graffiti

Uygulamayı kullanmayı bilmiyorsanız http://screenr.com/V9r adresinde videolu olarak anlatımını eklemişler. Eğer anlamadım dersenizde Google'de RSS Graffiti anlatım vs.. gibi şeyler yazabilirsiniz. Kolay Gelsin :)

Sitenize Facebook sayfanızın beğen kutusu!

Facebook’taki sayfanızı web sitenize ekleyerek ziyaretçilerinizin rahatlıkla görüp sayfanızı beğeneceği şekilde bir kutu oluşturmak istiyorsanız http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box adresine girin.
Facebook Page URL bölümüne sayfanızın adresini yazın diğer bölümlerde ise kutunun sitenizde nasıl görünmesini istiyorsanız ayarları ona göre değiştirebilirsiniz. Sayfa adresini ayzıp kutunuz istediğiniz görünümde hazır ise ”Get Code”  butonuna tıklayıp kodu kopyalayın ve sitenizde görünmesini istediğiniz yere ekleyin.

Facebook sayfası açma ve düzenleme bilgileri

Facebook sayfası açmak için öncelikle herhangi bir Facebook sayfasına girin. Sayfanın en altına inin ve sol köşede ”Bir Sayfa oluştur” yazısına tıklayın. Karşınıza sayfanızın ismini ve türünü belirteceğiniz bir sayfa çıkıyor. Eğer açacağınız sayfanın resmi temsilcisiyseniz sağ köşede ”Resmi Sayfa” bölümüne sayfanın türünü ve ismini girip ”Resmi Sayfa Oluştur” butonuna tıklayın. Sadece sevdiğiniz kişi, topluluk, komik vs.. benzer içerikli bir sayfa açmak istiyorsanız sol köşedeki ”Topluluk Sayfası” bölümüne sayfa adını yazıp ” Topluluk Sayfası Oluştur” butonuna tıklayın.
Sayfayı artık açtınız. Öncelikle sayfayı beğenin. :)   Sıra düzenlemeye geldi. Sayfanın sol üst köşesindeki soru işaretli resime tıklıyın. Üstte ”Profil Resmini Değiştir” butonuna tıklayın. Bilgisayarınızdan sayfanın resmini yükleyin. Sayfanız için resmi yüklediniz sıra bilgilere geldi. Sayfaya geri dönün ve sayfa resmi altında ”Sayfa’yı Düzenle” yazısına tıklayın. Karşınıza sayfanın düzen ve ayar bölümü gelecektir. Sol taraftaki menüden gerekli yerlere girerek sayfanın temel ayarlarını yapıp ”Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklayın.
Sayfanızın üye sayısını artırmak için sayfa resmi altında ”Arkadaşlarına Öner” yazısına tıklıyarak arkadaşlarınızı sayfanıza davet edebilirsiniz.

Facebook arkadaş ekliyemeyenler: Arkadaş ekleme sorunu

Facebook’ta mecbur kalmadıkça arka arkaya fazla sayıda kişilere arkadaşık isteği göndemeyin. Çünkü Facebook artık bu tür kişilere güvenmiyor ve onların fazla arkadaş eklemesine izin vermiyor. Bunun malesef çözümü yok. Sizin yapacağınız tek şey tanımadığınız ve her gördüğünüz kişileri eklememek. Aksi halde ceza alırsınız, belli bir süre boyunca hiç kimseye arkadaşlık isteği gönderemezsiniz ve başkalarına gönderdiğiniz beklenen arkadaşlık isteklerinizde iptal olur.

Profiliniz için Facebook duvar yazıları

Facebook duvarınız için oradan buradan bulduğum çoğu kapak olan sözler güzel sözler.  :)
Benim gibisini Google’da arasan bulamazsın..
Sizler Kutu Kutu Pense Oynarken Bizler Kutu kutu éfés içiyorduk!!
Silemiyorsan karalayacaksın!
Gözlerinde Yaş Yoksa ruhun Gökkuşağına Sahip Olamaz
Yazmak tarzım değil! çizerim…
Senin marka olduğun yerde ETİKETİ BEN KOYARIM!
Milletin derdi ben olmuşum demekki zamanında fazla koymuşum…
hayat üç buçuk ile dört arasındadır ya üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın

Facebook sayfa ve grup isimleri

Facebook’ta dolaşınca gözüme takılan komik sayfa ve grup isimlerini sizlerle paylaşayım istedim. İsterseniz sizde aynı yada benzer isimlerde Facebook sayfası açabilirsiniz. Çünkü bu tür isimde sayfa ve gruplar daha popüler oluyor ve üye sayısı artıyor..
Gözüme takılan birkaç isim:
Acıkınca yemek yiyenler
İddaa`dan hep tek maçtan yatanlar grubu
Nefes aldıktan sonra verenler
Disipline gidince adam mı olacaz
Seni seçtik diye adam mı oldun pikaçu
Geometriyi kuralına göre değil kafasına göre çözenler
Bir adam vardı canı sıkılan ne oldu ona

Facebook video indirme, video indirin!

Anlatacağım yöntem sadece Facebook için değil internetten izlediğiniz tüm videoları bilgisayarınıza indirmeye yarayan bir Mozilla Firefox eklentisi.
Eklentinin adı; Video DownloadHelper. Yazının en altında indirmeniz için eklentinin linkini verdim. Mozilla Firefox tarayıcınızdan linke tıklayın ve ‘Şimdi Kur” butonuna tıklayın. Yükleme bitince ”Firefox uygulamasını yeniden başlat” yazısına tıklayın. Taracıyı açık kalan sayfalar ile birlikte yeniden başlayacaktır ve eklenti kullanıma hazır olacaktır. Adres satırının sol yanında gri renkte üç baloncuk iconu göreceksiniz. İndirmek sitediğiniz videoya girip videoyu oynatın. Videoyu oynattığınızda baloncuklar renklenecek ve hareket edecektir. Yanındaki ok işaretine tıklayın ve bilgisayarınıza kaydedin. (Not: Videoyu indirirken uzun sayılardan oluşan bir isim olacaktır. Size tavsiyem ismini indirme esnasında değiştirmeyin. İstediğniiz taktirde bilgisayarınıza inince değiştirirsiniz. Çünkü indirme esnasında adını değiştirince çoğu zaman hatalı yükleme yapıyor.)
Video DownloadHelper İndir: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/latest/3006/addon-3006-latest.xpi

Facebook gruplar ve sayfalar arasındaki farklar nelerdir?

Sayfa yada grup açma arasında ikilemde kaldıysanız ikisi arasında olan en öneml farklılıklardan bahsedeyim.
Sayfalarda üyelere toplu mesaj gönderilmez. Ancak eklediğiniz yazı, resim, video vs.. bildirimler üyelerin ana sayfasında görünür. Böylece yazdıklarınızı üyeler görür. Sayfalar genelde daha fazla üye toplarlar ancak üyelere toplu olarak mesaj gönderemezler.

Gruplarda ise ekledikleriniz üyelerin anasayfasında görünmez ancak üyelere toplu olarak mesaj gönderebilirsiniz.
Bana soracak olursanız sayfa açmanızı öneririm. Çünkü sayfalar her zaman gruplara göre daha popüler oluyor.

Facebook sayfa silme yada başka admin ekleme

Başka admin ekleme: Sayfanıza sizden başka birini admin yapmak istiyorsanız sayfanıza girin. Sayfa resminin altında ”Sayfa’yı düzenle” butonuna tıklayın. Sol menüden ”Yöneticileri Yönet” tıklayın. Alt kısımdaki boşluğa admin yapmak istediğiniz kişinin adını yada mail adresini yazıp ”Başka bir yönetici ekle” yazısına tıklayın. Admin silmek için ise yanındaki ”Kaldır” yazsını kullanabilirsiniz.

Sayfa silme: Varolan bir Facebook sayfanızın ömrünü bitirmek istiyor ancak yapamıyorsanız sayfanıza girin. Sayfa resminin altında ”Sayfa’yı düzenle” butonuna tıklayın. Sol menüden ”İzinleri Yönet” tıklayın. ”Sayfa’yı Sil” yanındaki yazıya tıklayın ve sil deyin. Artık sayfanızın ömrü bitmiştir. Allah rahmet eylesin iyi biriydi..